ЧДГ Чебурашка
Частна детска ясла и градина в град Варна

Обучение и забавление

 

В детската градина се обучават и възпитават деца от 3г. до 7г. – до постъпването им в 1 клас. Децата в тази възраст са любознателни, обичат да наблюдават и откриват сами закономерностите на заобикалящия ги свят. Тяхното мото е „Аз сам“, „Аз мога“ и „Защо“. Това е период, в който детето трябва да чувства свободата да пробва, да се упражнява. Учителите в ЧДГ „Чебурашка“ насърчават вярата на децата в собствените им способности, стимулират развитието на тяхната самостоятелност чрез игри и игрови модели на поведение. Децата в тази възраст учат, като играят. Затова и нашето ежедневие изобилства от музикални игри, дидактични игри, образователни игри, театрализирана игра, спортни игри, подвижни игри, възпитателни игри, ролеви игри.  В детската градина се работи по одобрена от МОН програма, която включва седем образователни направления. 

  • Децата изучават красотата на българския език, чрез свои любими приказни герои, разказват и разиграват истории, превъплъщават се в роли, създават свой собствен приказен свят.
  • Навлизат в тайните на математиката, чрез нагледни опити, подходящи дидактични играчки и материали, играят, учейки се да смятат и съпоставят.
  • Отриват забележителния природен свят, чрез много разходки, наблюдения и съждения.
  • Изграждат своя собствена приятелска среда, учат се да общуват, да споделят играчки,  да казват „моля и благодаря“, да спазват правилата на детския социален свят, да бъдат отговорни и възпитани.
  • Забавляват се, откривайки своите таланти и развивайки своите качества и творческо мислене в областта на изобразителното изкуство, конструктивните дейности и музиката.
  • И разбира се задължително изразходват в ежедневните ситуации по физическо възпитание своята неизчерпаема енергия, учат се да играят по правилата, да бъдат отбор и да следват обща цел.

Всеки ден децата играят в нашия озеленен двор, спортуват и във физкултурния салон, пеят, танцуват и се веселят. По желание на родителите се предлагат 2 пъти седмично часове по плуване, английски език, айкидо и танци. Детската градина разполага с интерактивни средства за обучение и интерактивни играчки. Всеки месец организираме различни тематични празници и развлечения, празнуваме рождени дни, посрещаме или посещаваме куклен театър, организираме кулинарни дни, дни на опитите, интерпретация на ТВ шоу-програми, подготвяме тържества и открити уроци с родители.

 

ЧДГ „Чебурашка“ – Обучение и забавление!

GSM: 0884720869